Wysłany: Sro Sty 11, 2017 9:25 am Temat postu: Rozmrażanie mięsa i warzyw
Ostatnio zetknęłam się gdzieś z takim poglądem jednej mojej cioci, że najlepiej jeśli mięso lub warzywa zostaną rozmrożone w lodówce. Do tej pory - zawsze po prostu wyciągałam je z zamrażalnika ( co więcej często np. zamrożone mięso mielone) kładłam jeszcze w miseczce na grzejniku ,żeby się szybciej rozmroziło. Ale właśnie ciocia stwierdziła, ze jak się takie zamrożone mięso czy warzywa wyciągnie z zamrażalnika i zostawi do rozmrożenia w pomieszczeniu powyżej 4-5 stopni Celsjusza to zaczynają się w nim namnażać ekspresowo mikroorganizmy i można się takim mięsem czy warzywami potruć. Do tej pory zawsze tak robiłam i jakoś się nie zatrułam. Ale dało mi to trochę do myślenia. A jak wy rozmrażacie produkty ? Co radzicie _________________ Wszystko o rumieniu i nie tylko
Ja osobiście wolę kupować świeże mięso, zamiast mrozić na zapas. Jeżeli mieszkacie w województwie dolnośląskim to zajrzyjcie na stronę http://www.czajka.klodzko.pl/ Jest to hurtownia mięsa, do której zakupicie pyszne i świeże wyroby mięsne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach