FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
przepis na obiad
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Nieruchomości Strona Główna -> Hydepark
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zimorrodek
Nowy Uczestnik
Nowy Uczestnik


Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 9

PostWysłany: Wto Lut 24, 2015 7:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kotlety kotleciki marchewkowe

SKŁADNIKI

5-6 marchewek (najsmaczniejsze młode)
ząbek czosnku
1-2 łyżki mąki
1-2 łyżki bułki tartej
troszkę oliwy z oliwek
olej do smażenia
łyżka pestek ze słonecznika
może być trochę natki pietruszki

Marchewki potarkować na małych oczkach, dodać starty ząbek czosnku, ok. łyżki nasion słonecznika, mąkę i bułkę tartą. Napisałam łyżkę lub dwie, ale tak naprawdę sypnęłam na oko...

Masa mieszana łyżką nijak się nie łączy, ale za to po zanurzeniu w niej rąk od razu klei się jak plastelina.

Formujemy małe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na głębokim tłuszczu.

Najlepsze z kaszą gryczaną i mizerią.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Mieszkaniowy






Wysłany:     Temat postu: Ogłoszenia z portalu

Ładowanie ogłoszeń...
Powrót do góry
bezVAT
Nowy Uczestnik
Nowy Uczestnik


Dołączył: 24 Lut 2015
Posty: 9

PostWysłany: Wto Lut 24, 2015 11:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Składniki

udziec wołowy800 gr
Kostka do mięs pieczeniowa Knorr2 szt
papryka czerwona1 szt
papryka żółta1 szt
papryka suszona1 łyżka
ostra papryka mielona1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy2 łyżki

cebula2 szt
liść laurowy2 szt
ziele angielskie3 szt
pieprz3 ziarna
bulion1 l
mąka3 łyżki
olej do smażenia

Krok 1
Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki, uprzednio oprószając je mąką
Krok 3
Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wsyp też suszone papryki. Całość smaż przez kilka minut.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy. Gdy się chwilę podsmaży, wlej bulion.
Krok 5
Dodaj dwie kostki Knorr, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i duś mięso przez około 20-30 minut, aż będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Podawaj z pieczywem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wadek33
Uczestnik
Uczestnik


Dołączył: 25 Lut 2015
Posty: 11

PostWysłany: Czw Lut 26, 2015 12:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ZUPA ZIEMNIACZANA Z KURKAMI I SZAFRANEM ORAZ GRZANKAMI Z PASZTETÓWKĄ
SKŁADNIKI
700 g sałatkowych ziemniaków (typ kulinarny A)
200 g kurek
1 łyżka masła
3 szalotki
1 duża marchewka
1½ l bulionu jarzynowego
szczypta szafranu
150 g dobrej pasztetówki (np. z gęsiną)
szczypta majeranku
4 kromki ciemnego żytniego chleba
2 łyżki klarowanego masła
świeżo mielony czarny pieprz
sól
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
poorOK
Nowy Uczestnik
Nowy Uczestnik


Dołączył: 20 Lut 2015
Posty: 9

PostWysłany: Pią Lut 27, 2015 10:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
Składniki:

ok 50 dag mięsa mielonego (np. szynka wieprzowa)
25 dag makaron cannelloni (u mnie: opakowanie 24 rurek o średnicy ok 2,5)
50 dag sera żółtego
jajo
2 duże cebule
2 puszki pomidorów
kilka ząbków czosnku (u mnie 5)
zioła prowansalskie
sól, pieprz

Mięso podsmażyć. Rzucić na olej pokrojoną cebulę, przepuszczony przez praskę czosnek (4 ząbki) i zeszklić. Mięso połączyć z cebulą i czosnkiem, dodać połowę drobno startego sera, zioła, posolić, popieprzyć, a kiedy całość ostygnie, wbić jajo i zamieszać. Formę do pieczenia wysmarować masłem i układać rury nadziane farszem jedna obok drugiej. Rurek nie należy wcześniej gotować. Farsz nakładać łyżeczką upychając nadzienie, w myśl zasady : "ile rura przyjmie".

Przygotować sos do zalania nafaszerowanych rurek. Pomidory przełożyć do miski, posolić, wcisnąć ząbek czosnku, dodać zioła i rozdrobnić blenderem, aż powstanie jednolity sos. Zalać nim makaron tak, aby rurki dokładnie przykryć. W tych miejscach, gdzie makaron będzie odsłonięty, wyschnie i stwardnieje. Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni i piec ok 40 minut. 10 minut przed wyjęciem, posypać danie resztą startego sera i zapiec.

Danie można odgrzewać w piekarniku, ale przewidując taką sytuację, nie należy posypywać serem tej części, która będzie odgrzewana. Przed odgrzaniem można dodatkowo polać danie rozrobionym z wodą koncentratem pomidorowym, z ziołami, solą, czosnkiem, a kiedy się zagrzeje, posypać serem i zapiec.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kibi
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 05 Lis 2015
Posty: 546

PostWysłany: Pią Mar 18, 2016 12:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja polecam takiego pstrąga zawijanego w boczku: http://kaminiarz.pl/pl/przepisy/9-przepisy/4-pstrag-z-grilla-w-boczku pstrąga można teraz często dostać w Lidlu czy innych marketach w dobrej cenie także danie nie jest jakieś drogie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sylwia4012
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 17 Sty 2014
Posty: 526

PostWysłany: Wto Gru 20, 2016 8:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jedliście spaghetti z cukinii? Na http://www.przepisy.pl/przepis/spaghetti-z-cukinii-marchewki-z-sosem-pomidorowym-i-suszonymi-pomidorami znalazłam przepis i bardzo mnie kusi - wygląd apetycznie i mam nadzieje, że tak smakuje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amanda_kos
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 15 Mar 2014
Posty: 1696

PostWysłany: Czw Gru 22, 2016 8:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja już robiłam taki sos nie raz. Jest pyszny i zdrowy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
antek771
Nowy Uczestnik
Nowy Uczestnik


Dołączył: 22 Gru 2016
Posty: 4

PostWysłany: Czw Gru 22, 2016 10:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niezły ale ja wole wszystko co jest FIT
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
honorata
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 08 Kwi 2013
Posty: 684

PostWysłany: Czw Gru 22, 2016 1:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale fajne przepisy, dzięki Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
budowlaniec
Ekspert
Ekspert


Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 648

PostWysłany: Pon Gru 26, 2016 11:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mięsko kupuję tu http://frisco.pl/pid,9000/n,frisco-fresh-prega-wolowa-bez-kosci/stn,product do tego ziemniaczki zestaw surówek sos i to najlepszy obiad pod słońcem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kers
Nowy Uczestnik
Nowy Uczestnik


Dołączył: 11 Maj 2017
Posty: 5

PostWysłany: Czw Maj 11, 2017 5:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy nie lepiej zamówić coś przez telefon? Może sushi?
_________________
http://www.oto-sushi.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Hasana
Zaawansowany Uczestnik
Zaawansowany Uczestnik


Dołączył: 01 Gru 2016
Posty: 38

PostWysłany: Nie Paź 08, 2017 6:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z takich przepisów idealnych na jesień przychodzi mi na myśl ten na rosyjską zupę rybną. Wbrew pozorom wykonanie go wcale nie jest trudne i nie wymaga od nas ani dużo czasu, ani też nie wiadomo jakich umiejętności kulinarnych. Warto zadbać o to, by nasza dotychczasowa dieta została możliwie szybko uzupełniona o jak najwięcej ryb, gdyż zapominamy w ciągu roku o ich regularnym spożywaniu, a są przecież bardzo cennym źródłem witamin i innych składników odżywczych.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
exile
Specjalista
Specjalista


Dołączył: 22 Maj 2017
Posty: 47

PostWysłany: Pon Paź 09, 2017 1:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Weź komputer, wejdź na internet, wejdź na stronę Pizza Portal, poszukaj restauracji w okolicy (mój typ na dziś to level up warszawa ), wybierz danie, wypełnij wszystkie dane, zapłać, czekaj na jedzonko Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zizidz
Nowy Uczestnik
Nowy Uczestnik


Dołączył: 10 Paź 2017
Posty: 1

PostWysłany: Wto Paź 10, 2017 6:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja umiem chyba tylko schabowe zrobić. Zresztą jakoś mi się nawet nie chce nic innego umieć, ale żona to szalej w kuchni. Co raz mnie zaskakuje nową potrawą.
_________________
sklep ogrodniczy - growbox.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
heniutek
Specjalista
Specjalista


Dołączył: 15 Wrz 2017
Posty: 46

PostWysłany: Wto Paź 10, 2017 10:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja się za bardzo nie chcę brać za gotowanie czegoś bardziej skomplikowanego niż klasyczny schabowy z ziemniakami i surówką/mizerią, odkąd udało mi się pół kuchni spalić - cóż, ręczniczki papierowe nie nadają się do trzymania przy włączonej kuchence. Wolę za to jadać na mieście, lecz nie w jakiś fast foodach, celuję bardziej w polska kuchnia warszawa.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Nieruchomości Strona Główna -> Hydepark Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Następny
Strona 2 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Nieruchomości | Kredyt Mieszkaniowy