|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Maja Mierzejewska Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 3:07 pm Temat postu: Agencje nieruchomości, których należy unikać. |
|
|
Jeżeli miałeś styczność z nieprofesjonalną agencją nieruchomości lub biurem nieruchomości, w tym właśnie temacie możesz ostrzec innych użytkowników przed korzystaniem z jej usług.
Aby watek był przyjemny i łatwy do czytania proszę o umieszczenie na początku postu:
-Pełnej nazwy agencji (biura) nieruchomości oraz miejscowości _________________ Szukasz Nieruchomości ?
Szukasz Kredytu mieszkaniowego ?
Ostatnio zmieniony przez Maja Mierzejewska dnia Sro Sty 23, 2008 4:10 pm, w całości zmieniany 5 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mieszkaniowy
|
Wysłany: Temat postu: Ogłoszenia z portalu |
|
|
|
Ładowanie ogłoszeń... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katarzyna Nowy

|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Agencja Maxon
Warszawa
Dzień dobry,
Chciałam przestrzec przed usługami agencji Maxon.
Tymi agentami, z którymi miałam do czynienia przy poszukiwaniu mieszkania jestem bardzo zawiedziona.
Całkowity brak profesjonalizmu, mała dyspozycyjność, brak sprawdzenia podstawowych informacji o nieruchomości, czy też informacje niekompletne - to tylko niektóre z elementów, które skłoniły mnie do napisania tej opinii.
Bardzo wysoka prowizja - za nic!
Oburzona klientka. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maciej Bywalec

|
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Nieruchomości Unikone
Katowice
Nie miałem styczności z firmą Maxon, natomiast zostałem bardzo źle potraktowany przez firmę Nieruchomości Unikone z Katowic.
Facet, który mnie obsługiwał nastawiony był tylko i wyłącznie na zgarnięcie prowizji. O lokalu nie miał zielonego pojęcia, wszystko musiałem sam ustalać z właścicielem lokalu. W dodatku nie dostałem kopii umowy pośrednictwa, ani żadnego pokwitowania, że wziął ode mnie jakby nie było kilka tysięcy zł. Z tego, co później usłyszałem od znajomych to jest nowe biuro. Wiele razy korzystałem z usług biur nieruchomości. Zawsze byłem zadowolony, bo załatwiali wszystko jak należy, a tu: KOSZMAR Musiałem to napisać, bo nie wiem za co zapłaciłem mu tyle kasy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ewa W. Nowy

|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Trzymajcie się z daleka od Biura Nieruchomości "Dawo" z ul. Bieżanowskiej w Krakowie!!! Zwłaszcza Wy - drodzy sprzedający! Podstęp i wyrachowanie,
bezczelność, zastraszanie, całkowity brak profesjonalizmu, nadrzędny cel - zarobić prowizję za wszelką cenę! Nawet jeśli do transakcji kupna-sprzedaży nie doszło! Niemożliwe? Umowy pośrednictwa tej "firmy" zawierają szereg niedozwolonych klauzul umownych, działających na niekorzyść ich klientów.
(Do sprawdzenia w Urzędzie Ochrony Konkurencji i Konsumentów). Efekt: ponad rok ciągnąca się sprawa w sądzie przeciwko mnie o zapłatę prowizji za niesprzedaną działkę, wygrana, ale straconych nerwów nikt mi nie zwróci! Działanie dla dobra klienta, ochrona jego interesów - to kpiny! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gosik Nowy

|
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 11:48 am Temat postu: Agencja MAXON Warszawa ŻENADA |
|
|
Witam,
Również chciałam ostrzec przed agentami z agencji Maxon w Warszawie.
To co napisała pani Katarzyna doskonale odzwierciedla sposób działania tej firmy.
Agenci, z którymi miałam do czynienia pokazali brak kultury osobistej, kompletna żenada jeśli chodzi o informacje na temat lokalu. Wykazywali "cwaniactwo" w swoich poczynaniach.
Przeprowadzane rozmowy miały charakter tajny, przez telefon uzyskiwane informacje od właściciela lokalu, wszystko przeprowadzane bez obecności sprzedającego.
Nie mając dogranych spraw ze sprzedającym od razu zabierają się za notariusza i załatwianie kredytu.
U mnie transakcja gdy nie doszła do skutku, panowie pokazali swoją wartość zachowaniem, aby tylko pozbyć się klienta, odchodząc bez słowa, ani pokazania się i porozmawiania w cztery oczy, nie mówiąc już o słowie "przepraszam".
ZDECYDOWANIE UNIKAJCIE TEJ AGENCJI |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|