Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zagadra1987 Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2015 4:44 pm Temat postu: Zarządca nieruchomości - mieszkanie na wynajem |
|
|
Jestem "ciemna" w tej materii stąd moje pytanie.
Planuję zakup mieszkania na wynajem krótkoterminowy (nad morzem). Z racji tego, że mieszkam daleko, nie będę mogła sama "obsługiwać" letników i pomyślałam właśnie o skorzystaniu z usług takiej firmy. Czy moglibyście mi powiedzieć jak wygląda taka usługa, na jakich warunkach ją rozliczać (czy to ma być % od pobytu, czy jakaś stała stawka)? Chciałabym mieć jakieś pojęcie co do takiej współpracy, żeby się potem nie zawieść.
PS. Czy znacie jakąś godną polecenia firmę z zachodniopomorskiego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mieszkaniowy
|
Wysłany: Temat postu: Ogłoszenia z portalu |
|
|
Ładowanie ogłoszeń... |
|
Powrót do góry |
|
 |
mador303 Nowy Uczestnik

|
|
Powrót do góry |
|
 |
zihaul23 Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Pon Paź 26, 2015 9:20 am Temat postu: |
|
|
Zadzwoń do kilku firm oferujących takie rozwiązania to się dowiesz jakie warunki oni preferują, po kilku telefonach powinnaś się zorientować, która oferta jest ok, a która nie _________________ kotary z folii pcv |
|
Powrót do góry |
|
 |
lublinka Ekspert

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2016 6:08 am Temat postu: |
|
|
Dokładnie! Przejrzyj kilka ofert, porównaj i dogadaj się z jedną z nich. Ja słyszałam, ze bardzo dobra jest Administracja nieruchomościami kraków jest TWW. Mają wiele nieruchomości pod swoimi skrzydłami i wszystkie mają się bardzo dobrze. W każdym budynku wielorodzinnym powinien być zarządca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
baba Ekspert

|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2016 10:16 pm Temat postu: |
|
|
O tym jak wygląda zarządzanie nieruchomościami na wynajem możesz poczytać na portalu http://www.houseplus.pl Zapoznaj się z tym, to będzie Ci łatwiej kontrolować pracę zarządcy z którym będziesz mieć do czynienia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
greemsy Początkujący Uczestnik

|
Wysłany: Pią Lut 10, 2017 7:05 am Temat postu: |
|
|
Dobry zarządca nieruchomości to podstawa. Nie wiem jak to jest w przypadku wynajmu mieszkania, ale nawet kiedy będziesz je wynajmować będzie to dodatkowy atut, jeżeli zarządca nieruchomości będzie kompetentnie wykonywał swoją pracę. U nas zarządcą jest firma LemmonHouse o których poczytać sobie możesz na stronie http://www.lemmonhouse.pl/ . Często jednakże się słyszy, że wiele osób ma ze swoimi administratorami budynków problemy. Na szczęście nas to nie dotyczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
SylwekP Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Pią Lut 24, 2017 1:16 pm Temat postu: |
|
|
Zerknij na stronę RentFriend możesz tam szybko porównać firmy oferujące zarządzanie najmem. Dowiesz się od nich wszystkich szczegółów |
|
Powrót do góry |
|
 |
dżesii Ekspert

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2017 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Warto poszukać w tym zakresie profesjonalnej pomocy ponieważ zarządzeni nieruchomościami to naprawdę ciężka sprawa. Tu potrzebne jest doświadczenie i wiedza konieczna do zarządzania najmem mieszkań, czym zajmuje się biuro Gamat.pl, które może w zakresie nieruchomości udzielić wiele cennych wskazówek i rad. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Trrumanter Ekspert

|
Wysłany: Sro Cze 21, 2017 1:36 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o wynajem mieszkań, polecam zapoznać się z tym blogiem: http://pewnynajemca.pl/blog/2017/06/12/umowa-najmu/ znajdziecie tutaj informacje na temat jak to wszystko powinno z urzędowego punktu wyglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
karoll4311 Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Sob Lip 01, 2017 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Niezła opcja z tym zarządcą nieruchomości ! _________________ pellet grodzisk maz |
|
Powrót do góry |
|
 |
matiksur Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Wto Lip 04, 2017 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Super, dzięki wielkie za fajne porady Z całą pewnością mi się przydadzą  _________________ Idź więc, są światy inne niż ten. |
|
Powrót do góry |
|
 |
stif88 Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Czw Paź 19, 2017 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że warto w tym temacie popytać znajomych. To się naprawdę bardzo często opłaca  _________________ Każdy ma jakieś wady. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Veroniqe90 Ekspert

|
Wysłany: Pią Lis 03, 2017 2:56 pm Temat postu: Re: Zarządca nieruchomości - mieszkanie na wynajem |
|
|
zagadra1987 napisał: | Jestem "ciemna" w tej materii stąd moje pytanie.
Planuję zakup mieszkania na wynajem krótkoterminowy (nad morzem). Z racji tego, że mieszkam daleko, nie będę mogła sama "obsługiwać" letników i pomyślałam właśnie o skorzystaniu z usług takiej firmy. Czy moglibyście mi powiedzieć jak wygląda taka usługa, na jakich warunkach ją rozliczać (czy to ma być % od pobytu, czy jakaś stała stawka)? Chciałabym mieć jakieś pojęcie co do takiej współpracy, żeby się potem nie zawieść.
PS. Czy znacie jakąś godną polecenia firmę z zachodniopomorskiego? |
Bardzo dobry pomysł. Co prawda nie pomogę z firmami z Twojej okolicy ale mam doświadczenie z taką firmą. Mam mieszkanie we Wrocławiu, które wynajmuję. A że nie mieszkam już tam, to trochę ciężko by było zajmować się nim zdalnie i mieć pewność, że nie zostało już zniszczone. We Wrocławiu jest taka firma - DJN. Oni zarządzają mieszkaniami, zapewniają ich wynajem, ewentualne doposażenie mieszkań i bierzące naprawy oraz pilnują by nie zostało zniszczone. Mają odpowiednio napisane umowy z końcowymi najemcami - chyba jest tam mowa o dodatkowym opłaceniu ubezpieczenia OC. Dodatkowym atutem jak dla mnie jest to, że jak nie ma najemców, to i tak dostaję od nich przelew. To na ich głowie leży znalezienie najemcy by mieszkanie nie stało puste. |
|
Powrót do góry |
|
 |
stella00 Ekspert

|
Wysłany: Czw Lis 29, 2018 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Moja siostra korzysta z takiego rozwiązania. Wynajmuje swoją kawalerkę w Warszawie i zarządzanie najmem powierzyła firmie per modum. Niczym nie musi się martwić, nawet tam nie jeździ i nie sprawdza czy wszystko ok. To już jest w gestii tej firmy. Bardzo sobie chwali takie rozwiązanie, tym bardziej że często wyjeżdża służbowo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Skaza80 Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Czw Gru 13, 2018 2:26 pm Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki za wszelkie info. Z całą pewnością przyda mi się to  _________________ Kochające serce zawsze jest młode. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|